Velg en side


FØRSKOLEN

Nytt miljø for førskolebarna

Fra november 2019 har vi hatt hovedfokus på renovering av skolen, inkludert førskolen. Førskolerommet var i dårlig stand og trengte nytt gulv, tetting av sprekker og maling på veggene. Mye av inventarer var slitt og ødelagt og nye stoler og bord var nødvendig. Vi brukte lokale håndverkere under oppussingen. Slik fikk mange fra landsbyen inntekt mens prosjektet foregikk.

Mye av pengene til oppussingen av førskolen fikk vi gjennom inntektene fra en FN-basar i Villa Matilda barnehage i Arendal. Barna hadde laget ting selv og samlet inn diverse som de solgte og loddet ut. De samlet inn hele 10000,- kroner! Vi hadde også en kulturutveksling mellom førskolebarna i Arendal og førskolebarna i landsbyen. På reisen vår ned i november 2019 hadde vi med tegninger, film, bilder av barna i Norge. Førskolen der ble pusset opp og vi hadde en fin stund sammen da barna fikk tegnesaker og fikk høre og se alt vi hadde med fra Norge. Tilbake i Norge gjorde vi det samme med barna her. Bilder, tegninger og hilsener er blitt delt. Det var veldig gøy og givende for alle parter!

I mars 2020 var førskolen også en del av prosjektet «Fremtidens kommuner» hvor elevene laget navnelapper.

Høsten 2021 hadde Villa Matilda barnehage kunstutstillingen hvor de solgte kunstverkene sine til inntekt for førskolebarna i Mlingotini. Vi fikk nesten 6000 kroner som vi skal ta med på vår neste tur. Pengene vil gå til skolemateriale og vedlikehold av klasserommet etc.

 

Nytt miljø for førskolebarna
Før oppussingen var gulv og vegger i dårlig stand.
På det dårlige gulvet blir stoler og bord fort ødelagt.
Nytt gulv og nymalte vegger!
Stoler og bord ble fikset og vi kjøpte inn mer slik at ingen av barna må sitte på det harde sement gulvet.
Nytt miljø for førskolebarna
Førskolelæreren Yasintha viser frem tegninger fra norge. Noen av de norske navnene var vanskelig å uttale!
Vi tok bilder av barna med tegningene sine. Det var gøy å vise tegningene sine som skulle være med oss tilbake til Norge!
Vi ba barna tegne noe fra deres hverdag og ting de er glade i. Lærerikt for barna i Norge og se litt fra barnas liv i Tanzania.
Ivrige tegnere! Dette var gøy!
Nytt miljø for førskolebarna
Under oppussingen brukte vi lokale håndverkere. Her er snekkeren i gang med å lage stoler og bord.
Prosjektet bidro til sysselsetting og inntekt for mange i landsbyen.
Vi fikk en kunstner til å male veggene med bokstaver, tall og ulike figurer.
Flott figur med alle kroppsdelene på swahili.

Det er stas å komme opp til Yasintha og si en av de mange reglene de kan og hjelper med å huske tall osv. Denne videoen er fra i mars 2020.

 

KONTAKT OSS

E-post: info@sharingforlife.no

Telefon: (+47) 48 021 993

Adresse: Gjert Sørensens vei 40, 4879 Grimstad

VIPPS: 95412     KONTONUMMER: 2801 40 28325

Org.nr: 916290136